יש למעלה מ-850 מלגות שונות, כאשר לכל מלגה תנאי סף שונים. לפני ההגשה יש לוודא שאתם עומדים בתנאי הסף של המלגה להמשך קריאה ⬇
לכל מלגה תאריכי פתיחה וסגירה שונים להגשה, ויש להתארגן מראש עם פרטים ומסמכים מתאימים כדי לעמוד בזמן להמשך קריאה ⬇
לאחר שמצאתם מלגה המתאימה לכם, מלאו את טופס המועמדות בצורה מלאה, מדויקת וללא השמטת נתונים חשובים להמשך קריאה ⬇
לטובת זכיה במלגה יש לצרף את כלל המסמכים הנדרשים ע"י המלגה אליה ניגשתם, ולוודא שהם ברורים ומעודכנים להמשך קריאה ⬇
תהליך הזכיה במלגת לימודים מתחיל קודם כל במציאת המלגות המתאימות לכם,כאשר חשוב לזכור שיש להגיש מועמדות רק למלגות אשר אתם עומדים בכל תנאי הסף שלהן.
לרוב גדול מאוד מהמלגות יש יותר מתנאי סף אחד,ואם הגשתם מועמדות למלגה שאינכם עומדים בכל תנאיה - בזבזתם לעצמכם את הזמן.
לדוגמה: מלגת אלי כהן ז"ל מעניקה מלגות לחיילים משוחררים - האם כל החיילים המשוחררים יכולים להגיש מועמדות? בעקרון כן, זה תנאי סף אחד שיש לעמוד בו. לאחר מכן, יבדקו קרטריונים נוספים ע"י המלגה.ללא עמידה בכלל התנאים מועמדותכם לא תיבדק ולכן - הקפידו על עמידה מלאה בתנאים.
טיפ של אלופים👇
באתר Milgapo ניתן לקבל התאמת מלגות אישית ב-60 שניות! להרשמה חינמית לחצו כאן >>
לכל מלגה בישראל יש תאריך פתיחה להגשת מועמדות,וכמובן, גם תאריך סגירה אשר לאחריו לא תתאפשר יותר הגשת המועמדות למלגה.
ניתן להגיש מועמדות למלגות כבר חצי שנה לפני פתיחת שנת הלימודים!כמו כן, ה"שיא" מבחינת מלגות הפתוחות להגשה הוא לרוב באוגוסט-ספטמבר.
רוצים כמה דוגמאות? בבקשה :) החודש פתוחות להגשה: מלגת פועלים להצלחה בשווי 10,000 שקלים, מלגת הפריפריה המעניקה מלגה ללא התנדבות בשווי 10,392 ש"ח, וגם מלגת Milgapo לסטודנטים המעניקה מלגות ללא התנדבות בשווי 5,000 שקלים!
טיפ של אלופים👇
דעו מראש לאילו מלגות אתם מתכוונים לגשת והכינו את המסמכים מראש. אתם לא רוצים להגיע לימים האחרונים של הגשת המועמדות ולהבין שאתם חייבים להשיג מסמכים כמו: אישור שיקום שכונות או מעמד לא עובד מביטוח לאומי.
מלגות הלימודים לסטודנטים בישראל הן לא הדבר המתקדם ביותר שקיים (בלשון המעטה).חלקן אומנם עובדות עם טפסים מקוונים, אך לחלקן ההגשה תתבצע בפקס / דואר / הגשה ידנית / שליחת מייל ועוד.
השגתם את הטופס? יופי - עכשיו, איך מגישים אותו בצורה הטובה ביותר?
כלל #1: לא משנה כמה השאלה נשמעת לכם מוזרה - מלאו אותה ואל תשאירו ריק! למלגות יש המון מועמדים (בדר"כ יותר ממלגאים) ולכן, קודם כל יתייחסו למועמדים שמילאו את הטופס בצורה מלאה.
כלל #2: אל תשקרו בטופס, זה פשוט לא ייתן לכם כלום.בסופו של דבר, המלגה תבקש מסמכים לאימות, ואם לא תוכלו להציג מסמכים אלו לא יתייחסו לנתונים שציינתם.
טיפ של אלופים👇
אם יש איזור בטופס ובו ניתן לרשום מלל באופן חופשי אז תרשמו, זה יכול רק לעזור.כמו כן, שימו לב שאתם מכווינים את המלל לסוג המלגה: למשל, אם המלגה היא על בסיס סוציו אקונומי, אז ציינו על קשיים כלכליים במידה ויש.
בסה"כ מבוקשים היום למעלה מ-135 מסמכים שונים,ע"י המלגות השונות בישראל כאשר כל מלגה מבקשת מסמכים אחרים.
בחלק מהמלגות יש לצרף את המסמכים עם הגשת הטופס, ובחלק מהמלגות המסמכים יצורפו רק לאחר שיבדק הטופס ע"י הקרן.במידה והמועמד מתאים מבחינת הקרטריונים לזכיה במלגה אז יתבצע אימות מסמכים-נתונים כדי לוודא שאכן פרטיו נכונים.
אז אילו מסמכים הם הנפוצים ביותר בהגשת מועמדות למלגה?
1. אישור לימודים עדכני2. גובה שכר לימוד3. תעודת זהות4. קורות חיים (למלגות הכוללות התנדבות)5. תעודת שחרור מצה"ל/שירות לאומי
טיפ של אלופים👇
לא צרפתם את כל מסמכי החובה? יש סיכוי גבוה שמועמדותכם לא תבדק כלל,ולכן, הקפידו לצרף את כל המסמכים בצורה ועדכנית והסיכוי לזכות יגדל!
נשמח לפרסם את המלגות על מנת לשרת את הסטודנטים/ות על הצד הטוב ביותר! הכניסו את פרטיכם ואנחנו ניצור איתכם קשר בהקדם. ניתן גם להתקשר 1-800-311-311
נשמח לפרסם את המלגות על מנת לשרת את הסטודנטים/ות על הצד הטוב ביותר! הכניסו את פרטיכם ואנחנו ניצור איתכם קשר בהקדם. +ניתן גם להתקשר 1-800-311-311